Túrós-almás lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 6 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 40 dkg margarin
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 6 dkg búzadara
  • 40 dkg reszelt alma
  • 6 tojás fehérjének a kemény habja

Elkészítése: Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, kettéosztom és az egyik felét gáztepsi méretűre nyújtom, majd kivajazott tepsibe teszem és 180°C-on 10 percig elősütöm.

Eközben elkészítem a tölteléket: a szoba hőmérsékletű margarint a cukorral habosra kikeverem, majd a túrót, az almát és a búzadarát is hozzáadom. A tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatom.

Miután az elősütött tésztát kivettem a sütőből, a tölteléket ráöntöm, majd szépen elsimítom.

A maradék tésztát is tepsi méretűre nyújtom, majd befedem vele a tölteléket. Visszateszem a sütőbe és készre sütöm. Porcukorral hintve tálalom.