Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós alagút extrákkal recept

Túrós alagút extrákkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Túrós részhez:

    • 25 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 púpos ek tejföl
    • 5 dkg búzadara
    • 5 dkg aszalt vörösáfonya
    • 5 dkg mazsola
    • 2 kocka reszelt tejcsokoládé
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A tésztához:

    • 10 dkg liszt
    • 15 dkg dejó vagy darált dió
    • 15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 6 kocka késsel darabolt tejcsokoládé

    Elkészítése:

    A túrós rész alkotóanyagait összekeverem és fél órát állni hagyom. Áfonya helyett mehet bele csak mazsola is, ha azt könnyebb beszerezni.

    A tojáshoz hozzáadom habverővel a cukrot, olajat, tejet, utána a dejót és a sütőport, lisztet. Kicsit keményebb tésztát keverek belőle mint egy sima piskótatészta. A legvégén darabolom bele a csokit.

    Kiolajozott, lisztezett sütőformát félig töltök a dejós résszel és utána kanállal belemerem a túrós részt.

    Előmelegített sütőben közepes lángon sütöm, míg a sima tepsiben aranybarna nem lesz a tészta, a túrós rész pedig aranysárga, az őzgerincben viszont aranybarna lesz az egész, mert a túró lesüllyed kicsit.

    Ha csak egy őzgerincformánk van, akkor ezen kívül egy 18*25-ös kisebb tepsibe való adag is kijön még ennyi adagból, de ez kb 3 őzgerincformára való adag és annyit simán meg is eszünk, mert annyira finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá