Túrós alagút extrákkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós alagút extrákkal

Hozzávalók:
Túrós részhez:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 3 púpos ek tejföl
  • 5 dkg búzadara
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg mazsola
  • 2 kocka reszelt tejcsokoládé
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg dejó vagy darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 kocka késsel darabolt tejcsokoládé

Elkészítése:

A túrós rész alkotóanyagait összekeverem és fél órát állni hagyom. Áfonya helyett mehet bele csak mazsola is, ha azt könnyebb beszerezni.

A tojáshoz hozzáadom habverővel a cukrot, olajat, tejet, utána a dejót és a sütőport, lisztet. Kicsit keményebb tésztát keverek belőle mint egy sima piskótatészta. A legvégén darabolom bele a csokit.

Kiolajozott, lisztezett sütőformát félig töltök a dejós résszel és utána kanállal belemerem a túrós részt.

Előmelegített sütőben közepes lángon sütöm, míg a sima tepsiben aranybarna nem lesz a tészta, a túrós rész pedig aranysárga, az őzgerincben viszont aranybarna lesz az egész, mert a túró lesüllyed kicsit.

Ha csak egy őzgerincformánk van, akkor ezen kívül egy 18*25-ös kisebb tepsibe való adag is kijön még ennyi adagból, de ez kb 3 őzgerincformára való adag és annyit simán meg is eszünk, mert annyira finom!