Hozzávalók:
Túrós részhez:
A tésztához:
Elkészítése:
A túrós rész alkotóanyagait összekeverem és fél órát állni hagyom. Áfonya helyett mehet bele csak mazsola is, ha azt könnyebb beszerezni.
A tojáshoz hozzáadom habverővel a cukrot, olajat, tejet, utána a dejót és a sütőport, lisztet. Kicsit keményebb tésztát keverek belőle mint egy sima piskótatészta. A legvégén darabolom bele a csokit.
Kiolajozott, lisztezett sütőformát félig töltök a dejós résszel és utána kanállal belemerem a túrós részt.
Előmelegített sütőben közepes lángon sütöm, míg a sima tepsiben aranybarna nem lesz a tészta, a túrós rész pedig aranysárga, az őzgerincben viszont aranybarna lesz az egész, mert a túró lesüllyed kicsit.
Ha csak egy őzgerincformánk van, akkor ezen kívül egy 18*25-ös kisebb tepsibe való adag is kijön még ennyi adagból, de ez kb 3 őzgerincformára való adag és annyit simán meg is eszünk, mert annyira finom!