Túrós alagút extrákkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Túrós részhez:
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek tejföl
- 5 dkg búzadara
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
- 5 dkg mazsola
- 2 kocka reszelt tejcsokoládé
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
A tésztához:
- 10 dkg liszt
- 15 dkg dejó vagy darált dió
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 6 kocka késsel darabolt tejcsokoládé
Elkészítése:
A túrós rész alkotóanyagait összekeverem és fél órát állni hagyom. Áfonya helyett mehet bele csak mazsola is, ha azt könnyebb beszerezni.
A tojáshoz hozzáadom habverővel a cukrot, olajat, tejet, utána a dejót és a sütőport, lisztet. Kicsit keményebb tésztát keverek belőle mint egy sima piskótatészta. A legvégén darabolom bele a csokit.
Kiolajozott, lisztezett sütőformát félig töltök a dejós résszel és utána kanállal belemerem a túrós részt.
Előmelegített sütőben közepes lángon sütöm, míg a sima tepsiben aranybarna nem lesz a tészta, a túrós rész pedig aranysárga, az őzgerincben viszont aranybarna lesz az egész, mert a túró lesüllyed kicsit.
Ha csak egy őzgerincformánk van, akkor ezen kívül egy 18*25-ös kisebb tepsibe való adag is kijön még ennyi adagból, de ez kb 3 őzgerincformára való adag és annyit simán meg is eszünk, mert annyira finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »