Túrókrémes csokitorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál kakaópor (natúr)
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 csomag sütőpor
- 1 kisdoboz tejföl
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fél citrom kifacsart leve
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük. A vajat krémesre keverjük a cukorral, beledolgozzuk a tojásokat, majd az egészet belekeverjük a kakaós lisztbe.
A massza felét belesimítjuk egy kivajazott tortaforma aljába (24cm).
A túrót összetörjük villával, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a vajat és a tojásokat. Alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és a citrom levélt, majd sima krémmé dolgozzuk. A krémet a tortaformában lévő tészta tetejére kenjük.
A tejfölt hozzákeverjük a maradék kakaós tésztához és a túrós krém simítjuk.
180 fokos sütőben 60-70 percig sütjük.
Szeletelés előtt megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


