Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró torta recept

Túró torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:

    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 1 evőkanál víz
    • 1 evőkanál olaj
    • 1/2 cs sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 1 cs zselatin (20 g)
    • 50 dkg túró
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája és fehérje
    • 25 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 30-40 dkg gyümölcs (tetszés szerint)
    • 3 dl befőttlé vagy víz
    • 2 ek zselatin

    Elkészítése:

    A tortát piskótával és nélküle is el lehet készíteni.

    A tojásfehérjét pici sóval félkeményre verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vizet, az olajat, majd egyesével a tojássárgáját. Keményre felverjük. A liszt, kakaópor, sütőpor keverékét a habhoz keverjük óvatosan.

    A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Kiborítva kihűtjük.

    A töltelékhez a tejet forráspontig melegítjük, elkeverjük benne a zselatint. A túrót, ha darabos krumplinyomón átnyomjuk. A vajat vagy margarint kikeverjük a porcukorral, tojássárgájával, vanílisá cukorral, majd apránként hozzáadjuk a túrót.

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a masszához adjuk. Hozzáadjuk a langyosra hűlt tejet és alaposan összekeverjük. Egy közepes tortaformát jól kivizezünk a masszát beleöntjük és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

    Aki piskótával készíti, a megdermedt torta tetejére tesszük a piskótát, torta karimáját óvatosan levesszük és megfordítjuk, hogy a piskóta kerüljön alulra. A torta forma alját is levesszük és a piskóta alá helyezzük.

    Visszatesszük a torta karikát és ráhelyezzük a gyümölcsöket és a zselét.

    30-40 dkg gyümölccsel vagy bármilyen nem puha befőttel feldíszítjük a túrót. A befőttlevet a zselatinnal forráspontig melegítjük, langyosra hűtjük és ráöntjük a tortára. Ismét hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára.

    A túróba is lehet olyan gyümölcsöt tenni,aki szereti, ami nem levelesedik meg! Ha piskóta nélkül készítjük, akkor nem kell megfordítani a tortát. A díszítés ugyanúgy készül.

    A feltöltött torták másfélszeres adagból készültek és 28 cm-es tortaformában.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá