Túró torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 1 cs zselatin (20 g)
- 50 dkg túró
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája és fehérje
- 25 dkg porcukor
Tetejére:
- 30-40 dkg gyümölcs (tetszés szerint)
- 3 dl befőttlé vagy víz
- 2 ek zselatin
Elkészítése:
A tortát piskótával és nélküle is el lehet készíteni.
A tojásfehérjét pici sóval félkeményre verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vizet, az olajat, majd egyesével a tojássárgáját. Keményre felverjük. A liszt, kakaópor, sütőpor keverékét a habhoz keverjük óvatosan.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Kiborítva kihűtjük.
A töltelékhez a tejet forráspontig melegítjük, elkeverjük benne a zselatint. A túrót, ha darabos krumplinyomón átnyomjuk. A vajat vagy margarint kikeverjük a porcukorral, tojássárgájával, vanílisá cukorral, majd apránként hozzáadjuk a túrót.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a masszához adjuk. Hozzáadjuk a langyosra hűlt tejet és alaposan összekeverjük. Egy közepes tortaformát jól kivizezünk a masszát beleöntjük és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Aki piskótával készíti, a megdermedt torta tetejére tesszük a piskótát, torta karimáját óvatosan levesszük és megfordítjuk, hogy a piskóta kerüljön alulra. A torta forma alját is levesszük és a piskóta alá helyezzük.
Visszatesszük a torta karikát és ráhelyezzük a gyümölcsöket és a zselét.
30-40 dkg gyümölccsel vagy bármilyen nem puha befőttel feldíszítjük a túrót. A befőttlevet a zselatinnal forráspontig melegítjük, langyosra hűtjük és ráöntjük a tortára. Ismét hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára.
A túróba is lehet olyan gyümölcsöt tenni,aki szereti, ami nem levelesedik meg! Ha piskóta nélkül készítjük, akkor nem kell megfordítani a tortát. A díszítés ugyanúgy készül.
A feltöltött torták másfélszeres adagból készültek és 28 cm-es tortaformában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »