Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tortát piskótával és nélküle is el lehet készíteni.
A tojásfehérjét pici sóval félkeményre verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vizet, az olajat, majd egyesével a tojássárgáját. Keményre felverjük. A liszt, kakaópor, sütőpor keverékét a habhoz keverjük óvatosan.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Kiborítva kihűtjük.
A töltelékhez a tejet forráspontig melegítjük, elkeverjük benne a zselatint. A túrót, ha darabos krumplinyomón átnyomjuk. A vajat vagy margarint kikeverjük a porcukorral, tojássárgájával, vanílisá cukorral, majd apránként hozzáadjuk a túrót.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a masszához adjuk. Hozzáadjuk a langyosra hűlt tejet és alaposan összekeverjük. Egy közepes tortaformát jól kivizezünk a masszát beleöntjük és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Aki piskótával készíti, a megdermedt torta tetejére tesszük a piskótát, torta karimáját óvatosan levesszük és megfordítjuk, hogy a piskóta kerüljön alulra. A torta forma alját is levesszük és a piskóta alá helyezzük.
Visszatesszük a torta karikát és ráhelyezzük a gyümölcsöket és a zselét.
30-40 dkg gyümölccsel vagy bármilyen nem puha befőttel feldíszítjük a túrót. A befőttlevet a zselatinnal forráspontig melegítjük, langyosra hűtjük és ráöntjük a tortára. Ismét hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára.
A túróba is lehet olyan gyümölcsöt tenni,aki szereti, ami nem levelesedik meg! Ha piskóta nélkül készítjük, akkor nem kell megfordítani a tortát. A díszítés ugyanúgy készül.
A feltöltött torták másfélszeres adagból készültek és 28 cm-es tortaformában.