Tükörtojás kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 75 ml étolaj
- 75 ml meleg víz
- 6 gramm sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek búzadara
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg túró
- 1 citrom leve és reszelt héja
A krémre:
- 20 g zselatin
- 5 dl befőttlé
- 1 ek cukor
Tetejére:
- 1 doboz felezett őszibarack befőtt (740 gramm)
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet és az étolajat. Tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Szilikonos sütőpapírral bélelt 20 ×30 cm-es tepsiben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet. A tejjel összekeverjük a cukrokat, a búzadarát és felfőzzük. Kihűtjük, majd a margarinnal, a túróval, a citrom levével és a reszelt citrom héjával habosra keverjük.
A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, visszatesszük a tepsibe, és a krémet rásimítjuk. Felezett barackkal kirakjuk úgy, hogy majd egyenlő nagyságú kockákat tudjunk vágni. Hűtőbe tesszük dermedni.
A zselatint a befőtt levével beáztatjuk. (Ha nincs meg az 5 dl, vízzel pótoljuk.) Hozzáadjuk a cukrot, és felfőzzük. Langyos állapotban ráöntjük a krémre. Visszatesszük a hűtőbe. Amikor megdermedt a zselatin, szeletelhető.
Tejszínhabbal is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »