Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
A krémre:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet és az étolajat. Tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Szilikonos sütőpapírral bélelt 20 ×30 cm-es tepsiben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet. A tejjel összekeverjük a cukrokat, a búzadarát és felfőzzük. Kihűtjük, majd a margarinnal, a túróval, a citrom levével és a reszelt citrom héjával habosra keverjük.
A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, visszatesszük a tepsibe, és a krémet rásimítjuk. Felezett barackkal kirakjuk úgy, hogy majd egyenlő nagyságú kockákat tudjunk vágni. Hűtőbe tesszük dermedni.
A zselatint a befőtt levével beáztatjuk. (Ha nincs meg az 5 dl, vízzel pótoljuk.) Hozzáadjuk a cukrot, és felfőzzük. Langyos állapotban ráöntjük a krémre. Visszatesszük a hűtőbe. Amikor megdermedt a zselatin, szeletelhető.
Tejszínhabbal is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!