Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Török sütemény recept

Török sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 18 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Krém:

    • 40 dkg kristálycukor
    • 0,5 liter tej
    • 5 evőkanál rétesliszt
    • 25 dkg margarin
    • sárgabaracklekvár

    Máz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négyfelé osztjuk, kinyújtjuk és gáztepsi hátán megsütjük 180 fokon 8-10 perc alatt.

    Közben elkészítjük a krémet:

    A kristálycukrot megpirítjuk (nem karamellizáljuk, csak egy kis színt kapjon a cukor), a tejjel felengedjük, majd belekeverjük a réteslisztet és sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük margarint.

    Megtöltjük a lapokat:

    1. lap: krém
    2. lap: baracklekvár
    3. lap: krém
    4. lap: máz

    A mázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felfőzzük/felverjük, majd rákenjük a sütemény tetejére.

    Másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá