Töklámpás linzer recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját, majd összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!
Folpackba csomagoljuk és 1 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett nyújtólapon 3-5 mm vékonyra nyújtjuk és halloweeni kiszúrókkal kiszaggatjuk. A megformázott süteményeket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben halvány barnára sütjük kb 8-10 perc alatt.
1 lyukas és 1 teli formát összeragasztunk lekvárral, majd dobozba tesszük. Másnapra szuperül összepuhul. Ha szeretnénk porcukrot szórhatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









