Töklámpás linzer recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját, majd összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!
Folpackba csomagoljuk és 1 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett nyújtólapon 3-5 mm vékonyra nyújtjuk és halloweeni kiszúrókkal kiszaggatjuk. A megformázott süteményeket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben halvány barnára sütjük kb 8-10 perc alatt.
1 lyukas és 1 teli formát összeragasztunk lekvárral, majd dobozba tesszük. Másnapra szuperül összepuhul. Ha szeretnénk porcukrot szórhatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









