Tojáslikőrös-mascarponés kosárkák recept
                            Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
 - 5 dkg zabliszt
 - 5 dkg darált dió
 - 20 dkg margarin
 - 10 dkg porcukor
 - 1 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés fahéj
 - csipet só
 
A töltelékhez:
- 15 dkg fehér csokoládé
 - 0,5 dl kókusztejszín
 - 1 dl 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr - 5 dkg vaj
 - 20 dkg mascarpone
 - 10 dkg sárgabarack konzerv+ 0,5 dl a konzerv szirupból
 - 5 dkg hidegen kötő vaníliás pudingpor
 
A díszítéshez:
- kb. 20 dkg marcipán
 - ételfesték
 
Elkészítése:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.
A krémhez 0,5 dl kókusztejszínt 0,5 dl tojáslikőrrel elkeverünk, hozzáadunk 5 dkg vajat, és forrásig melegítjük. Levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 15 dkg fehér csokoládét, majd kihűlésig félretesszük.
A sütőt előmelegítjük, a kosárformákba belenyomkodjuk a tésztát, és 170 ºC-os sütőben kb. 25 percig sütjük.
A sárgabarackot pürésítjük, 0,5 dl szirupot és 0,5 dl tojáslikőrt előírás szerint elkeverünk a pudingporral. A kihűlt fehér csokoládés krémet elkeverjük az elkészített pudinggal, a pürésített sárgabarackkal és a mascarponéval.
A kihűlt tésztát betöltjük a krémmel, majd marcipánból készített „fűvel” és „tojásokkal” díszítjük.
Tipp:
A marcipánból készített „tojásokat” megmárthatjuk olvasztott csokoládéban, a „füvet” marcipán helyett zöldre színezett kókuszreszelékből is elkészíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

