Tojáslikőrös-mascarponés kosárkák recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg zabliszt
- 5 dkg darált dió
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés fahéj
- csipet só
A töltelékhez:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 0,5 dl kókusztejszín
- 1 dl
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
- 5 dkg vaj
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg sárgabarack konzerv+ 0,5 dl a konzerv szirupból
- 5 dkg hidegen kötő vaníliás pudingpor
A díszítéshez:
- kb. 20 dkg marcipán
- ételfesték
Elkészítése:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.
A krémhez 0,5 dl kókusztejszínt 0,5 dl tojáslikőrrel elkeverünk, hozzáadunk 5 dkg vajat, és forrásig melegítjük. Levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 15 dkg fehér csokoládét, majd kihűlésig félretesszük.
A sütőt előmelegítjük, a kosárformákba belenyomkodjuk a tésztát, és 170 ºC-os sütőben kb. 25 percig sütjük.
A sárgabarackot pürésítjük, 0,5 dl szirupot és 0,5 dl tojáslikőrt előírás szerint elkeverünk a pudingporral. A kihűlt fehér csokoládés krémet elkeverjük az elkészített pudinggal, a pürésített sárgabarackkal és a mascarponéval.
A kihűlt tésztát betöltjük a krémmel, majd marcipánból készített „fűvel” és „tojásokkal” díszítjük.
Tipp:
A marcipánból készített „tojásokat” megmárthatjuk olvasztott csokoládéban, a „füvet” marcipán helyett zöldre színezett kókuszreszelékből is elkészíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »