Tojáslikőrös-mascarponés kosárkák recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg zabliszt
- 5 dkg darált dió
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés fahéj
- csipet só
A töltelékhez:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 0,5 dl kókusztejszín
- 1 dl
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr - 5 dkg vaj
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg sárgabarack konzerv+ 0,5 dl a konzerv szirupból
- 5 dkg hidegen kötő vaníliás pudingpor
A díszítéshez:
- kb. 20 dkg marcipán
- ételfesték
Elkészítése:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.
A krémhez 0,5 dl kókusztejszínt 0,5 dl tojáslikőrrel elkeverünk, hozzáadunk 5 dkg vajat, és forrásig melegítjük. Levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 15 dkg fehér csokoládét, majd kihűlésig félretesszük.
A sütőt előmelegítjük, a kosárformákba belenyomkodjuk a tésztát, és 170 ºC-os sütőben kb. 25 percig sütjük.
A sárgabarackot pürésítjük, 0,5 dl szirupot és 0,5 dl tojáslikőrt előírás szerint elkeverünk a pudingporral. A kihűlt fehér csokoládés krémet elkeverjük az elkészített pudinggal, a pürésített sárgabarackkal és a mascarponéval.
A kihűlt tésztát betöltjük a krémmel, majd marcipánból készített „fűvel” és „tojásokkal” díszítjük.
Tipp:
A marcipánból készített „tojásokat” megmárthatjuk olvasztott csokoládéban, a „füvet” marcipán helyett zöldre színezett kókuszreszelékből is elkészíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

