Tojáslikőrös-mascarponés kosárkák recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg zabliszt
- 5 dkg darált dió
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés fahéj
- csipet só
A töltelékhez:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 0,5 dl kókusztejszín
- 1 dl
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
- 5 dkg vaj
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg sárgabarack konzerv+ 0,5 dl a konzerv szirupból
- 5 dkg hidegen kötő vaníliás pudingpor
A díszítéshez:
- kb. 20 dkg marcipán
- ételfesték
Elkészítése:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.
A krémhez 0,5 dl kókusztejszínt 0,5 dl tojáslikőrrel elkeverünk, hozzáadunk 5 dkg vajat, és forrásig melegítjük. Levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 15 dkg fehér csokoládét, majd kihűlésig félretesszük.
A sütőt előmelegítjük, a kosárformákba belenyomkodjuk a tésztát, és 170 ºC-os sütőben kb. 25 percig sütjük.
A sárgabarackot pürésítjük, 0,5 dl szirupot és 0,5 dl tojáslikőrt előírás szerint elkeverünk a pudingporral. A kihűlt fehér csokoládés krémet elkeverjük az elkészített pudinggal, a pürésített sárgabarackkal és a mascarponéval.
A kihűlt tésztát betöltjük a krémmel, majd marcipánból készített „fűvel” és „tojásokkal” díszítjük.
Tipp:
A marcipánból készített „tojásokat” megmárthatjuk olvasztott csokoládéban, a „füvet” marcipán helyett zöldre színezett kókuszreszelékből is elkészíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »