Tepsis Raffaello recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 4 dl tej
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 28 szem mogyoró (ha nincs otthon, anélkül is nagyon finom:)
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet és a kókuszt összekeverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük és 170 fokon kb 20 percig sütüjük.
A tojások sárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a forrásban lévő tejhez öntjük és kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a többi cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk. Amikor kihűlt a tésztára kenjük. A tetejét meghintjük kókuszreszelékkel és mogyoróval díszítjük. Hűtőben egy kicsit dermedni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »