Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínhabos grillázs szelet recept

Tejszínhabos grillázs szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 4 ek cukor

    Krémhez:

    • 10 dkg porcukor
    • 6-7 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg málna
    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat egészben a keverőtál üstjébe ütjük és a cukorral kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd a lisztet óvatosan hozzáforgatjuk. Egy 34*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd függőlegesen 3 egyenlő lapra vágjuk.

    10 dkg porcukrot kis lángon szép barnára karamellizálunk. A forró cukrot két lapon elsimítjuk kanállal, a harmadikra azért nem került, mert az lett a felső lap.

    A másik 10 dkg porcukrot is karamellizáljuk, majd összeforgatjuk a dióval. Margarinnal vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kihűtjük, majd összetörjük apróra. A habtejszínt 2 ek porcukorral felverjük és a 2/3 részébe beleforgatjuk az összetört grillázst.

    A cukros lapokat megtöltjük a krémmel, egymásra tesszük, majd a tetejére kerül az utolsó lap. Tejszínnel bevontam a süteményt, majd díszítés gyanánt a maradék habtejszínbe málnaszörpöt kevertem és ezzel díszítettem a sütemény tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá