Tejszínhabos grillázs szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
Krémhez:
- 10 dkg porcukor
- 6-7 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg málna
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat egészben a keverőtál üstjébe ütjük és a cukorral kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd a lisztet óvatosan hozzáforgatjuk. Egy 34*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd függőlegesen 3 egyenlő lapra vágjuk.
10 dkg porcukrot kis lángon szép barnára karamellizálunk. A forró cukrot két lapon elsimítjuk kanállal, a harmadikra azért nem került, mert az lett a felső lap.
A másik 10 dkg porcukrot is karamellizáljuk, majd összeforgatjuk a dióval. Margarinnal vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kihűtjük, majd összetörjük apróra. A habtejszínt 2 ek porcukorral felverjük és a 2/3 részébe beleforgatjuk az összetört grillázst.
A cukros lapokat megtöltjük a krémmel, egymásra tesszük, majd a tetejére kerül az utolsó lap. Tejszínnel bevontam a süteményt, majd díszítés gyanánt a maradék habtejszínbe málnaszörpöt kevertem és ezzel díszítettem a sütemény tetejét.