Tejszínes túrós szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2×6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×12 dkg cukor
- 2×15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- fél kg túró
- 2,5 dl cukrozott tejszín
- 1 cs habfixáló
Tetejére
- gyümölcs
- zselé
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukor felével felverjük. A tojásfehérjét a megmaradt cukorral habbá verjük, majd beleforgatjuk a sárgájába. Közben a lisztet hozzáadjuk a sütőporral. Sütőpapírral fedett tepsibe (közepes méretű) töltjük, sütjük 190 fokon. Ezt megismételjük a második lapnál.
A töltelékhez a túrót áttörjük, a tejszínt felverjük a habfixálóval és hozzáadjuk a túróhoz. Ha valakinek nem elég édes, még cukrot adhat hozzá. Ezt a krémet betöltjük a két kap közé, majd a felső lapot kevés tejszínhabbal vékonyan megkenjük. Hűtőben dermesztjük, tetejét gyümölccsel kirakjuk. A zselét elkészítjük ahogy a csomagoláson írva van, picit visszahűtjük, majd zselézzük a süteményt.
Tipp:
Bármilyen gyümölcs felhasználható, de legalább 3 féle legyen. Én vegyes gyümölcs konzervet használtam, mert sajnos otthon már nem volt gyümölcs amikor elkészítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »