Tejszínes túrós szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2×6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×12 dkg cukor
- 2×15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- fél kg túró
- 2,5 dl cukrozott tejszín
- 1 cs habfixáló
Tetejére
- gyümölcs
- zselé
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukor felével felverjük. A tojásfehérjét a megmaradt cukorral habbá verjük, majd beleforgatjuk a sárgájába. Közben a lisztet hozzáadjuk a sütőporral. Sütőpapírral fedett tepsibe (közepes méretű) töltjük, sütjük 190 fokon. Ezt megismételjük a második lapnál.
A töltelékhez a túrót áttörjük, a tejszínt felverjük a habfixálóval és hozzáadjuk a túróhoz. Ha valakinek nem elég édes, még cukrot adhat hozzá. Ezt a krémet betöltjük a két kap közé, majd a felső lapot kevés tejszínhabbal vékonyan megkenjük. Hűtőben dermesztjük, tetejét gyümölccsel kirakjuk. A zselét elkészítjük ahogy a csomagoláson írva van, picit visszahűtjük, majd zselézzük a süteményt.
Tipp:
Bármilyen gyümölcs felhasználható, de legalább 3 féle legyen. Én vegyes gyümölcs konzervet használtam, mert sajnos otthon már nem volt gyümölcs amikor elkészítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »