Tejszínes sárgabarackos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek cukor
- 12 dkg hideg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, - 1 ek tejföl
Tejszínes öntet:
- 2 dl habtejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek liszt
Továbbá:
- sárgabarack, (lehet konzerv is)
- baracklekvár
- kb 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a cukrot, majd a hideg vajdarabkákkal összemorzsoljuk. Gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk a tojást és a tejfölt is. Folpackba csomagolva 1 órán át pihentessük hűtőben.
Enyhén kivajazott piteformába, vagy tortaformába nyomkodjuk (ki is nyújthatjuk) úgy, hogy a forma szélére is feltapadjon. Vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Félbevágjuk a barackokat, majd 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Egymást kicsit fedve, cserépszerűen elrendezzük a tésztán. Ráöntjük a tejszínes keveréket, melyet előzőleg csak összekevertünk.
Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

