Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes rózsa recept

Tejszínes rózsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg cukor
    • 40 dkg liszt
    • 2 cs sütőpor
    • 8 evőkanál víz
    • 2 cs vaníliás cukor(ez a vizes piskóta)
    • 1 üveg baracklekvár

    Barna tészta:

    • 9 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál víz
    • 1 cs sütőpor
    • 23 dkg darált dió
    • 23 dkg cukor
    • 4 evőkanál kakaópor
    • 6 evőkanál rétesliszt

    Tetejére:

    • 2 cs tejszínes pudingpor
    • 8 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kevés citromlé
    • 4 evőkanál liszt
    • 15 dkg étcsokoládé bevonó
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    Piskóta: 4 tojást ütünk a keverőtál üstjébe, hozzáadunk 20 dkg cukrot, 4 ek vizet és 1 cs vaníliás cukrot. Az egészet keményre felverjük 10 perc alatt. 20 dkg liszthez hozzákeverünk 1 cs sütőport, majd lazán a tojásos masszába dolgozzuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt akkor kitekerjük, megkenjük a lekvár felével és feltekerjük, majd elfelezzük.

    A maradék alapanyagokból sütünk még egy tekercset és azt is elfelezzük.

    A barba tésztához a tojás sárgákat kikeverjük a cukorral, sütőporral, vízzel, kakaóporral, liszttel és a dióval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgás masszához adjuk.

    A 4 piskótatekercset visszatesszük a nagy gáztepsibe egymás mellé, óvatosan ráöntjük a barna tésztát, és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk a porcukorral és egy kevés citromlével és a vaníliás cukorral, majd a pudingos krémhez adjuk és alaposan összedolgozzuk. Egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére.

    A tortabevonót felolvasztjuk gőz felett egy kevés olajjal, majd bevonjuk vele a süteményt. Másnap szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá