Tejszínes rózsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
- 8 evőkanál víz
- 2 cs vaníliás cukor(ez a vizes piskóta)
- 1 üveg baracklekvár
Barna tészta:
- 9 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál víz
- 1 cs sütőpor
- 23 dkg darált dió
- 23 dkg cukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál rétesliszt
Tetejére:
- 2 cs tejszínes pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- kevés citromlé
- 4 evőkanál liszt
- 15 dkg étcsokoládé bevonó
- kevés olaj
Elkészítése:
Piskóta: 4 tojást ütünk a keverőtál üstjébe, hozzáadunk 20 dkg cukrot, 4 ek vizet és 1 cs vaníliás cukrot. Az egészet keményre felverjük 10 perc alatt. 20 dkg liszthez hozzákeverünk 1 cs sütőport, majd lazán a tojásos masszába dolgozzuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt akkor kitekerjük, megkenjük a lekvár felével és feltekerjük, majd elfelezzük.
A maradék alapanyagokból sütünk még egy tekercset és azt is elfelezzük.
A barba tésztához a tojás sárgákat kikeverjük a cukorral, sütőporral, vízzel, kakaóporral, liszttel és a dióval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgás masszához adjuk.
A 4 piskótatekercset visszatesszük a nagy gáztepsibe egymás mellé, óvatosan ráöntjük a barna tésztát, és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk a porcukorral és egy kevés citromlével és a vaníliás cukorral, majd a pudingos krémhez adjuk és alaposan összedolgozzuk. Egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére.
A tortabevonót felolvasztjuk gőz felett egy kevés olajjal, majd bevonjuk vele a süteményt. Másnap szeletelve tálaljuk.