Tejszínes rózsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Tejszínes rózsa

Hozzávalók:
Piskóta

  • 8 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 2 cs sütőpor
  • 8 evőkanál víz
  • 2 cs vaníliás cukor(ez a vizes piskóta)
  • 1 üveg baracklekvár

Barna tészta:

  • 9 db tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 1 cs sütőpor
  • 23 dkg darált dió
  • 23 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál rétesliszt

Tetejére:

  • 2 cs tejszínes pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kevés citromlé
  • 4 evőkanál liszt
  • 15 dkg étcsokoládé bevonó
  • kevés olaj

Elkészítése:

Piskóta: 4 tojást ütünk a keverőtál üstjébe, hozzáadunk 20 dkg cukrot, 4 ek vizet és 1 cs vaníliás cukrot. Az egészet keményre felverjük 10 perc alatt. 20 dkg liszthez hozzákeverünk 1 cs sütőport, majd lazán a tojásos masszába dolgozzuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt akkor kitekerjük, megkenjük a lekvár felével és feltekerjük, majd elfelezzük.

A maradék alapanyagokból sütünk még egy tekercset és azt is elfelezzük.

A barba tésztához a tojás sárgákat kikeverjük a cukorral, sütőporral, vízzel, kakaóporral, liszttel és a dióval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgás masszához adjuk.

A 4 piskótatekercset visszatesszük a nagy gáztepsibe egymás mellé, óvatosan ráöntjük a barna tésztát, és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk a porcukorral és egy kevés citromlével és a vaníliás cukorral, majd a pudingos krémhez adjuk és alaposan összedolgozzuk. Egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére.

A tortabevonót felolvasztjuk gőz felett egy kevés olajjal, majd bevonjuk vele a süteményt. Másnap szeletelve tálaljuk.