Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-kókuszos sütemény recept

Tejszínes-kókuszos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 7 ek liszt
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag banán ízű főzős pudingpor
    • 4 ek cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 10 dkg kókuszreszelék

    Teteje:

    • 180 g tortabevonó csokoládé
    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. A sárgájához szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is.

    A tészta 1/4-ed részét kivesszük és ezt elkeverjük a kakaóporral.

    A világos és a kakaós tésztát is külön-külön megsütjük sütőpapírral bélelt, 20×36 cm-es tepsiben, 180 fokos sütőben. (A kakaós lap vékonyabb lesz, hamarabb átsül.)

    A piskótákat hagyjuk kihűlni, majd a sárgát vágjuk vízszintesen két lapra.

    Krém készítése:

    A tejet a cukorral elkeverjük és a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tejszínt kemény habbá verjük és a teljesen kihűlt pudinggal gép habverővel jól összekeverjük. Fakanállal beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. Két egyenlő részre osztjuk.

    Összeállítás:

    Egy sárga lapra rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a barna lapot, erre kenjük a krém másik felét, és lezárjuk a másik sárga lappal.

    A tetejét megcsurgatjuk a vízgőz felett felolvasztott csokival és megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőben pihentetjük néhány órát, majd szeletelve kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá