Tejszínes-kókuszos sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 7 ek liszt
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag banán ízű főzős pudingpor
- 4 ek cukor
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg kókuszreszelék
Teteje:
- 180 g tortabevonó csokoládé
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. A sárgájához szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is.
A tészta 1/4-ed részét kivesszük és ezt elkeverjük a kakaóporral.
A világos és a kakaós tésztát is külön-külön megsütjük sütőpapírral bélelt, 20×36 cm-es tepsiben, 180 fokos sütőben. (A kakaós lap vékonyabb lesz, hamarabb átsül.)
A piskótákat hagyjuk kihűlni, majd a sárgát vágjuk vízszintesen két lapra.
Krém készítése:
A tejet a cukorral elkeverjük és a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és a teljesen kihűlt pudinggal gép habverővel jól összekeverjük. Fakanállal beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. Két egyenlő részre osztjuk.
Összeállítás:
Egy sárga lapra rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a barna lapot, erre kenjük a krém másik felét, és lezárjuk a másik sárga lappal.
A tetejét megcsurgatjuk a vízgőz felett felolvasztott csokival és megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőben pihentetjük néhány órát, majd szeletelve kínáljuk.