Tejszínes-kókuszos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 7 ek liszt
  • 8 tojás
  • 5 ek porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag banán ízű főzős pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg kókuszreszelék

Teteje:

  • 180 g tortabevonó csokoládé
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. A sárgájához szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is.

A tészta 1/4-ed részét kivesszük és ezt elkeverjük a kakaóporral.

A világos és a kakaós tésztát is külön-külön megsütjük sütőpapírral bélelt, 20×36 cm-es tepsiben, 180 fokos sütőben. (A kakaós lap vékonyabb lesz, hamarabb átsül.)

A piskótákat hagyjuk kihűlni, majd a sárgát vágjuk vízszintesen két lapra.

Krém készítése:

A tejet a cukorral elkeverjük és a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük és a teljesen kihűlt pudinggal gép habverővel jól összekeverjük. Fakanállal beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. Két egyenlő részre osztjuk.

Összeállítás:

Egy sárga lapra rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a barna lapot, erre kenjük a krém másik felét, és lezárjuk a másik sárga lappal.

A tetejét megcsurgatjuk a vízgőz felett felolvasztott csokival és megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőben pihentetjük néhány órát, majd szeletelve kínáljuk.