Tejszínes, kefires, túrós kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 ek liszt
A sütéshez:
- 20 ×30 cm-es tepsi
- sütőpapír a béleléshez
A piskóta kenéséhez:
- 3 ek felmelegített meggy dzsem
A krémhez:
- 1 nagy doboz kefir
- 20 dkg túró (a túró elhagyható, nem mindenki szereti a túrósat)
- 15 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 20 gr Horváth Rozi zselatin (1 dl vízben feloldva)
- 20 dkg vegyes gyümölcs
- 1 piros tortazselé
A díszítéshez:
- 1 dl habtejszín (elhagyható)
- csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral 8 perc alatt gépi habverővel felverjük, jó habosra és hozzá keverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
A tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és a meggy dzsemmel még forrón lekenjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krém készítése:
A zselatint 1 dl vízben beáztatjuk. A túrót a cukrokkal krémesre keverjük, hozzá adjuk a kefirt.
A tejszínt keményre verjük. A zselatint mikróban langyosra melegítjük, amikor hűlni kezd, 2 ek. tejszínnel összekeverjük. A kefires-túrós krémhez adjuk, majd lassacskán a felvert tejszínt is hozzákeverjük.
Hűtőbe tesszük 20 percre.
A piskótát visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és megszórjuk gyümölccsel.
A tortazselét 2,5 dl vízben a használati utasítás szerint felfőzzük és amikor kezd hűlni, a sütemény tetejére öntjük.
A megmaradt 1 dl tejszínnel díszítettem és csokoládéval. Nagyon finom lett!
Legalább 2 órát hűtjük, utána szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


