Tejszínes, kefires, túrós kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
A sütéshez:
- 20 ×30 cm-es tepsi
- sütőpapír a béleléshez
A piskóta kenéséhez:
- 3 ek felmelegített meggy dzsem
A krémhez:
- 1 nagy doboz kefir
- 20 dkg túró (a túró elhagyható, nem mindenki szereti a túrósat)
- 15 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 20 gr Horváth Rozi zselatin (1 dl vízben feloldva)
- 20 dkg vegyes gyümölcs
- 1 piros tortazselé
A díszítéshez:
- 1 dl habtejszín (elhagyható)
- csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral 8 perc alatt gépi habverővel felverjük, jó habosra és hozzá keverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
A tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és a meggy dzsemmel még forrón lekenjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krém készítése:
A zselatint 1 dl vízben beáztatjuk. A túrót a cukrokkal krémesre keverjük, hozzá adjuk a kefirt.
A tejszínt keményre verjük. A zselatint mikróban langyosra melegítjük, amikor hűlni kezd, 2 ek. tejszínnel összekeverjük. A kefires-túrós krémhez adjuk, majd lassacskán a felvert tejszínt is hozzákeverjük.
Hűtőbe tesszük 20 percre.
A piskótát visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és megszórjuk gyümölccsel.
A tortazselét 2,5 dl vízben a használati utasítás szerint felfőzzük és amikor kezd hűlni, a sütemény tetejére öntjük.
A megmaradt 1 dl tejszínnel díszítettem és csokoládéval. Nagyon finom lett!
Legalább 2 órát hűtjük, utána szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »