Tejszínes, kefires, túrós kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
A sütéshez:
- 20 ×30 cm-es tepsi
- sütőpapír a béleléshez
A piskóta kenéséhez:
- 3 ek felmelegített meggy dzsem
A krémhez:
- 1 nagy doboz kefir
- 20 dkg túró (a túró elhagyható, nem mindenki szereti a túrósat)
- 15 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 20 gr Horváth Rozi zselatin (1 dl vízben feloldva)
- 20 dkg vegyes gyümölcs
- 1 piros tortazselé
A díszítéshez:
- 1 dl habtejszín (elhagyható)
- csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral 8 perc alatt gépi habverővel felverjük, jó habosra és hozzá keverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
A tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és a meggy dzsemmel még forrón lekenjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krém készítése:
A zselatint 1 dl vízben beáztatjuk. A túrót a cukrokkal krémesre keverjük, hozzá adjuk a kefirt.
A tejszínt keményre verjük. A zselatint mikróban langyosra melegítjük, amikor hűlni kezd, 2 ek. tejszínnel összekeverjük. A kefires-túrós krémhez adjuk, majd lassacskán a felvert tejszínt is hozzákeverjük.
Hűtőbe tesszük 20 percre.
A piskótát visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és megszórjuk gyümölccsel.
A tortazselét 2,5 dl vízben a használati utasítás szerint felfőzzük és amikor kezd hűlni, a sütemény tetejére öntjük.
A megmaradt 1 dl tejszínnel díszítettem és csokoládéval. Nagyon finom lett!
Legalább 2 órát hűtjük, utána szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »