Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes kávékrémes süti recept

Tejszínes kávékrémes süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 evőkanál cukor
    • 10 evőkanál finom liszt
    • 1mk szódabikarbóna
    • 2 csapott ek kakaópor

    A krémhez:

    • 4 dl tej
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 cs vaníliás puding
    • 6 evőkanál cukor
    • 25 dkg margarin
    • 2 ek instant kávé por

    A tetejére:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 1 ek.étolaj
    • 1 ek.tej
    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Egy tepsit /az enyém 24×30-cm/kibélelünk sütőpapírral.

    A lisztből, tojásból,a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

    Egy tálcára borítjuk a tésztát. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a kávéval elkevert tejjel. A margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a pudinghoz.

    A tésztát lapjával három részre vágjuk. A tésztából két lapot megkenünk a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot. Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejet és az olajat. A sütink tetejét megkenjük az olvasztott csokoládéval és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá