Tejszínes kávékrémes süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes kávékrémes süti

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finom liszt
  • 1mk szódabikarbóna
  • 2 csapott ek kakaópor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 cs vaníliás puding
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek instant kávé por

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 ek.étolaj
  • 1 ek.tej
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Egy tepsit /az enyém 24×30-cm/kibélelünk sütőpapírral.

A lisztből, tojásból,a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Egy tálcára borítjuk a tésztát. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a kávéval elkevert tejjel. A margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a pudinghoz.

A tésztát lapjával három részre vágjuk. A tésztából két lapot megkenünk a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot. Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejet és az olajat. A sütink tetejét megkenjük az olvasztott csokoládéval és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.

Jó étvágyat kívánok hozzá!