Tejszínes-joghurtos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt (ebből 3 kanál lehet rétes liszt)
- 6 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- csipet só
Tejszínes-Joghurthoz:
- 1,5 dl langyos víz
- 1 csomag zselatin
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 3 db joghurt (lehet natúr vagy épp olyan amilyen gyümölccsel díszítjük majd)
Tetejére
- egy csomag piros tortazselé
- gyümölcs
Elkészítése:
A piskótát szokásos módon megsütjük, hagyjuk kihűlni. Közben 1,5 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint és kis lángon felfőzzük. Mikor levettük a tűzről akkor belekeverünk 3-4 evőkanál kristálycukrot.
Egy edényben simára kavarjuk a joghurtot és egy másikban keményre verjük a tejszínt. Amikor a zselatin már langyos akkor állandó keveréssel hozzá adjuk a joghurthoz, mikor már jól elkevertük benne akkor hozzá adjuk a kemény tejszínt is. Jól összedolgozzuk., hogy egyenletes legyen.
A tejszínes-joghurtot a pikótára simítjuk, majd a tetejét megpakoljuk tetszőlegesen gyümölcsökkel. Kis időre jó hűtőbe tenni, hogy megdermedjen, majd vonjuk be tortazselével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »