Tejszínes-joghurtos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt (ebből 3 kanál lehet rétes liszt)
- 6 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- csipet só
Tejszínes-Joghurthoz:
- 1,5 dl langyos víz
- 1 csomag zselatin
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 3 db joghurt (lehet natúr vagy épp olyan amilyen gyümölccsel díszítjük majd)
Tetejére
- egy csomag piros tortazselé
- gyümölcs
Elkészítése:
A piskótát szokásos módon megsütjük, hagyjuk kihűlni. Közben 1,5 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint és kis lángon felfőzzük. Mikor levettük a tűzről akkor belekeverünk 3-4 evőkanál kristálycukrot.
Egy edényben simára kavarjuk a joghurtot és egy másikban keményre verjük a tejszínt. Amikor a zselatin már langyos akkor állandó keveréssel hozzá adjuk a joghurthoz, mikor már jól elkevertük benne akkor hozzá adjuk a kemény tejszínt is. Jól összedolgozzuk., hogy egyenletes legyen.
A tejszínes-joghurtot a pikótára simítjuk, majd a tetejét megpakoljuk tetszőlegesen gyümölcsökkel. Kis időre jó hűtőbe tenni, hogy megdermedjen, majd vonjuk be tortazselével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »