Tejszínes-joghurtos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt (ebből 3 kanál lehet rétes liszt)
- 6 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- csipet só
Tejszínes-Joghurthoz:
- 1,5 dl langyos víz
- 1 csomag zselatin
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 3 db joghurt (lehet natúr vagy épp olyan amilyen gyümölccsel díszítjük majd)
Tetejére
- egy csomag piros tortazselé
- gyümölcs
Elkészítése:
A piskótát szokásos módon megsütjük, hagyjuk kihűlni. Közben 1,5 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint és kis lángon felfőzzük. Mikor levettük a tűzről akkor belekeverünk 3-4 evőkanál kristálycukrot.
Egy edényben simára kavarjuk a joghurtot és egy másikban keményre verjük a tejszínt. Amikor a zselatin már langyos akkor állandó keveréssel hozzá adjuk a joghurthoz, mikor már jól elkevertük benne akkor hozzá adjuk a kemény tejszínt is. Jól összedolgozzuk., hogy egyenletes legyen.
A tejszínes-joghurtot a pikótára simítjuk, majd a tetejét megpakoljuk tetszőlegesen gyümölcsökkel. Kis időre jó hűtőbe tenni, hogy megdermedjen, majd vonjuk be tortazselével.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »