Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös cseresznyés süti recept

Tejfölös cseresznyés süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók két őzgerincformához:

    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál méz
    • 18 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 30 dkg tejföl
    • 5 dkg reszelt csokoládé vagy tortadara
    • kb 30 szem cseresznye
    • 1 citrom héja és leve

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a mézzel, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és lével kézi habverő segítségével enyhén habosra keverjük, hogy a cukor elolvadjon benne.

    A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk a tojásos masszához és összekeverjük.

    A tortadarát vagy reszeléket is belekeverjük, majd a sütőpapírral bélelt két őzgerincformába osztjuk a masszát és a tetejére szórjuk a cseresznye szemeket.

    170 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    A csoki reszeléket azután adjuk hozzá, hogy előmelegítettük a sütőt és kibéleltük az őzgerinc formákat sütőpapírral, mert így nem fog elolvadni rögtön a csoki és nem is süllyed el a masszába.
    Tepsiben is meg lehet sütni akkor 30*20-as tepsit használjunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá