Tejfölös cseresznyés süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók két őzgerincformához:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál méz
- 18 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg tejföl
- 5 dkg reszelt csokoládé vagy tortadara
- kb 30 szem cseresznye
- 1 citrom héja és leve
Elkészítése:
Az egész tojásokat a mézzel, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és lével kézi habverő segítségével enyhén habosra keverjük, hogy a cukor elolvadjon benne.
A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk a tojásos masszához és összekeverjük.
A tortadarát vagy reszeléket is belekeverjük, majd a sütőpapírral bélelt két őzgerincformába osztjuk a masszát és a tetejére szórjuk a cseresznye szemeket.
170 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
A csoki reszeléket azután adjuk hozzá, hogy előmelegítettük a sütőt és kibéleltük az őzgerinc formákat sütőpapírral, mert így nem fog elolvadni rögtön a csoki és nem is süllyed el a masszába.
Tepsiben is meg lehet sütni akkor 30*20-as tepsit használjunk.