Tejfölös cseresznyés süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók két őzgerincformához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 18 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 30 dkg tejföl
  • 5 dkg reszelt csokoládé vagy tortadara
  • kb 30 szem cseresznye
  • 1 citrom héja és leve

Elkészítése:

Az egész tojásokat a mézzel, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és lével kézi habverő segítségével enyhén habosra keverjük, hogy a cukor elolvadjon benne.

A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk a tojásos masszához és összekeverjük.

A tortadarát vagy reszeléket is belekeverjük, majd a sütőpapírral bélelt két őzgerincformába osztjuk a masszát és a tetejére szórjuk a cseresznye szemeket.

170 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp:

A csoki reszeléket azután adjuk hozzá, hogy előmelegítettük a sütőt és kibéleltük az őzgerinc formákat sütőpapírral, mert így nem fog elolvadni rögtön a csoki és nem is süllyed el a masszába.
Tepsiben is meg lehet sütni akkor 30*20-as tepsit használjunk.