Tejfölös-almás lepény recept

Elkészítése:
A tésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral, tojással és a vaníliás cukorral. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva a tojásos masszához adjuk miközben krémes állagúra keverjük. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk.
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük és elosztjuk a tésztán. A fahéjat összekeverjük a cukorral és az almára szórjuk. Sütjük kb 20 percig 180 fokon.
A tejfölös masszához a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel, majd a felvert tojások fehérjével.
A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a tejfölös krémet és visszatesszük és tűpróbáig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »