Tejfölös-almás lepény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
A tésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral, tojással és a vaníliás cukorral. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva a tojásos masszához adjuk miközben krémes állagúra keverjük. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk.
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük és elosztjuk a tésztán. A fahéjat összekeverjük a cukorral és az almára szórjuk. Sütjük kb 20 percig 180 fokon.
A tejfölös masszához a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel, majd a felvert tojások fehérjével.
A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a tejfölös krémet és visszatesszük és tűpróbáig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.