Tejfölös-almás lepény recept
Elkészítése:
A tésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral, tojással és a vaníliás cukorral. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva a tojásos masszához adjuk miközben krémes állagúra keverjük. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk.
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük és elosztjuk a tésztán. A fahéjat összekeverjük a cukorral és az almára szórjuk. Sütjük kb 20 percig 180 fokon.
A tejfölös masszához a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel, majd a felvert tojások fehérjével.
A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a tejfölös krémet és visszatesszük és tűpróbáig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

