Tejbegrízes – barackos sütemény recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 0.5 csomag sütőpor
- 5 dkg cukor
- 2 ek. tej ( annyi tej legyen , hogy a tészta könnyen nyújtható legyen )
Töltelék:
- 5 dl tej
- 6 teáskanál búzadara
- 50 dkg túró
- 30 dkg őszibarack befőtt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztának valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és tepsibe helyezzük. ” Gáztepsi” A grízt megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A kinyújtott tésztára rámorzsoljuk a túrót, erre tesszük a szeletelt barackot, és a barack tetejére tesszük a már kihűlt tejbegrízt. Betesszük sülni kb. 40- perc alacsony hőfokon.
A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Mielőtt a süti teljesen kész lenne, kivesszük annyi időre amíg a felvert habot is felkenjük rá. Visszatoljuk a sütőbe és 5-percig hagyjuk, hogy a hab is rászáradjon és színt kapjon.
Tipp:
A grízt én egy kis cukorral főztem meg.” Ízlés dolga.”
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »