Tejbegrízes – barackos sütemény recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 0.5 csomag sütőpor
- 5 dkg cukor
- 2 ek. tej ( annyi tej legyen , hogy a tészta könnyen nyújtható legyen )
Töltelék:
- 5 dl tej
- 6 teáskanál búzadara
- 50 dkg túró
- 30 dkg őszibarack befőtt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztának valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és tepsibe helyezzük. ” Gáztepsi” A grízt megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A kinyújtott tésztára rámorzsoljuk a túrót, erre tesszük a szeletelt barackot, és a barack tetejére tesszük a már kihűlt tejbegrízt. Betesszük sülni kb. 40- perc alacsony hőfokon.
A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Mielőtt a süti teljesen kész lenne, kivesszük annyi időre amíg a felvert habot is felkenjük rá. Visszatoljuk a sütőbe és 5-percig hagyjuk, hogy a hab is rászáradjon és színt kapjon.
Tipp:
A grízt én egy kis cukorral főztem meg.” Ízlés dolga.”
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »