Vajas linzer recept

Hozzávalók a tésztához:
- 150 g szobahőmérsékletű sótlan vaj
- 60 g porcukor
- 1 db L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 230 g liszt
- 1 tk vanília aroma
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojásfehérjét, a vanília aromát és a sót. Ezután a lisztet apránként beledolgozzuk, míg egységes tésztát nem kapunk. A tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
Ha kihűlt a tészta, a kiszúrjuk formákkal. A kekszek felének a közepét kisebb formával kiszúrjuk, hogy a lekvár majd látható legyen. A sütiket 170-180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A kihűlt tallérokat lekvárral ragasztjuk össze, a tetejüket porcukorral megszórhatjuk, vagy olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »