Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas linzer recept

Vajas linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 150 g szobahőmérsékletű sótlan vaj
    • 60 g porcukor
    • 1 db L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 230 g liszt
    • 1 tk vanília aroma
    • 1 csipet só

    Töltelékhez:

    • sárgabaracklekvár

    Elkészítése: 

    A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojásfehérjét, a vanília aromát és a sót. Ezután a lisztet apránként beledolgozzuk, míg egységes tésztát nem kapunk. A tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük pihenni.

    Ha kihűlt a tészta, a kiszúrjuk formákkal. A kekszek felének a közepét kisebb formával kiszúrjuk, hogy a lekvár majd látható legyen. A sütiket 170-180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    A kihűlt tallérokat lekvárral ragasztjuk össze, a tetejüket porcukorral megszórhatjuk, vagy olvasztott csokoládéval díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá