Vajas linzer recept

Hozzávalók a tésztához:
- 150 g szobahőmérsékletű sótlan vaj
- 60 g porcukor
- 1 db L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 230 g liszt
- 1 tk vanília aroma
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojásfehérjét, a vanília aromát és a sót. Ezután a lisztet apránként beledolgozzuk, míg egységes tésztát nem kapunk. A tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
Ha kihűlt a tészta, a kiszúrjuk formákkal. A kekszek felének a közepét kisebb formával kiszúrjuk, hogy a lekvár majd látható legyen. A sütiket 170-180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A kihűlt tallérokat lekvárral ragasztjuk össze, a tetejüket porcukorral megszórhatjuk, vagy olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »