Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojáslikőrös ünnepi keksz recept

Tojáslikőrös ünnepi keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    A tésztához

    • 200 g finomliszt
    • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
    • fél csapott teáskanál sütőpor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 evőkanál  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes méret)
    • 80 g porcukor
    • 100 g vaj

    A krémhez

    • 200 ml tej
    • 0,5 csomag  vaníliás pudingpor
    • 100 ml  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
    • 100 g vaj
    • 50 g porcukor

    Elkészítés

    A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fél tasak pudingporral. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a vajat, a vaníliás cukrot és a tojáslikőrt. A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk vagy robotgéppel dagasztunk. A tésztát fél órára hűtőbe tesszük.

    Közben a maradék pudingport a tejjel sűrűre főzzük, és időnként átkeverve hagyjuk kihűlni.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formákat szaggatunk belőle. A kekszek felének a közepét kisebb formával kiszúrjuk. A lapokat sütőpapíros tepsire tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük.

    A krémhez a kihűlt pudingot simára keverjük a tojáslikőrrel. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd hozzáforgatjuk a pudingos alapot.

    A krémet a kihűlt kekszekre kenjük, majd a lyukas kekszeket a tetejére helyezzük. Tálalás előtt porcukorral is meghinthetjük.

    Tipp

    A krém frissen hígabb lehet a tojáslikőr miatt, de hűtés után szépen megköt. A keksz másnapra a legfinomabb, mert a krém puhává teszi a tésztát.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek