Tojáslikőrös ünnepi keksz recept
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g finomliszt
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- fél csapott teáskanál sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 evőkanál
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes méret) - 80 g porcukor
- 100 g vaj
A krémhez
- 200 ml tej
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- 100 ml
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr - 100 g vaj
- 50 g porcukor
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fél tasak pudingporral. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a vajat, a vaníliás cukrot és a tojáslikőrt. A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk vagy robotgéppel dagasztunk. A tésztát fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a maradék pudingport a tejjel sűrűre főzzük, és időnként átkeverve hagyjuk kihűlni.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formákat szaggatunk belőle. A kekszek felének a közepét kisebb formával kiszúrjuk. A lapokat sütőpapíros tepsire tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük.
A krémhez a kihűlt pudingot simára keverjük a tojáslikőrrel. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd hozzáforgatjuk a pudingos alapot.
A krémet a kihűlt kekszekre kenjük, majd a lyukas kekszeket a tetejére helyezzük. Tálalás előtt porcukorral is meghinthetjük.
Tipp
A krém frissen hígabb lehet a tojáslikőr miatt, de hűtés után szépen megköt. A keksz másnapra a legfinomabb, mert a krém puhává teszi a tésztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









