Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fél tasak pudingporral. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a vajat, a vaníliás cukrot és a tojáslikőrt. A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk vagy robotgéppel dagasztunk. A tésztát fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a maradék pudingport a tejjel sűrűre főzzük, és időnként átkeverve hagyjuk kihűlni.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formákat szaggatunk belőle. A kekszek felének a közepét kisebb formával kiszúrjuk. A lapokat sütőpapíros tepsire tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük.
A krémhez a kihűlt pudingot simára keverjük a tojáslikőrrel. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd hozzáforgatjuk a pudingos alapot.
A krémet a kihűlt kekszekre kenjük, majd a lyukas kekszeket a tetejére helyezzük. Tálalás előtt porcukorral is meghinthetjük.
A krém frissen hígabb lehet a tojáslikőr miatt, de hűtés után szépen megköt. A keksz másnapra a legfinomabb, mert a krém puhává teszi a tésztát.