Puha mézes puszedli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 125 g vaj
- 125 g méz
- 150 g porcukor
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 ek tejföl
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj, gyömbér, szegfűszeg keveréke)
- csipet só
Máz:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 250 g porcukor
Elkészítése:
A vajat a mézet megolvasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a fél narancs levével, a reszelt héjával és a tejföllel.
A lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a csipet sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a mézes masszához és összegyúrjuk.
Eléggé ragacsos lesz, folpackba csomagolva 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap diónyi gömböket formázunk belőle és távolabb egymástól sütőpapírozott tepsibe tesszük, hőlégkeverésen 160 fokon, kb. 8-10 percig sütjük.
Akkor jó, amikor az alja egy picit sötétebb, nem szabad túlsütni mert kemény lesz. Kb. 40 db lesz belőle, attól függően mekkora gömböket formázunk.
A mázhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, beleforgatjuk a kihűlt puszedliket és lehúzzuk róla a fölösleges mázat.
Visszatesszük a tepsibe és 150 fokos sütőbe tesszük pár percre, amíg megkeményedik.
Nézd meg videón is:
A puha mézes puszedli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 57 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »