Puha mézes puszedli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 125 g vaj
- 125 g méz
- 150 g porcukor
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 ek tejföl
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj, gyömbér, szegfűszeg keveréke)
- csipet só
Máz:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 250 g porcukor
Elkészítése:
A vajat a mézet megolvasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a fél narancs levével, a reszelt héjával és a tejföllel.
A lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a csipet sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a mézes masszához és összegyúrjuk.
Eléggé ragacsos lesz, folpackba csomagolva 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap diónyi gömböket formázunk belőle és távolabb egymástól sütőpapírozott tepsibe tesszük, hőlégkeverésen 160 fokon, kb. 8-10 percig sütjük.
Akkor jó, amikor az alja egy picit sötétebb, nem szabad túlsütni mert kemény lesz. Kb. 40 db lesz belőle, attól függően mekkora gömböket formázunk.
A mázhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, beleforgatjuk a kihűlt puszedliket és lehúzzuk róla a fölösleges mázat.
Visszatesszük a tepsibe és 150 fokos sütőbe tesszük pár percre, amíg megkeményedik.
Nézd meg videón is:
A puha mézes puszedli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 57 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »