Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Preckedli recept

Preckedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 20 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg zsír
    • 1 citrom leve és reszelt héja

    Tetejére:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek darált vagy durvára vágott török mogyoró vagy dió

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    Nagyméretű tepsiket kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében összekeverjük a cukrot a mogyoróval vagy dióval. Egy másik edénykében egy egész tojást kicsit felverünk.

    A tésztát kettévesszük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Az egyik bucit elnyújtjuk (az eredeti recept szerint kb 1 cm vastagra. Nekem 0,5 cm-re sikerült). Egy tetszőleges formával kiszaggatjuk a sütiket. Lekenjük a tojással, meghintjük a cukros keverékkel. Tepsibe fektetjük, kicsi helyet hagyva a sütik között.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon hőlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük (nekem 15 perc alatt tökéletesen átsült). Rácson hagyjuk kihűlni. Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá