Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellával töltött keksz recept

Nutellával töltött keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 20 dkg pizzaliszt (00-ás)
    • 15 dkg barna cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 1 tk vaníliakivonat
    • 15 dkg darabolt étcsokoládé
    • 10 dkg vaj
    • 16 mokkáskanálnyi Nutella

    Elkészítése:

    A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a barna cukrot és a vaníliakivonatot. Hozzáadjuk a tojást és a csipet sót, majd alaposan elkeverjük. Egy másik tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a darabolt étcsokoládéval, majd a vajas alaphoz dolgozzuk. Ha a massza nem elég kemény, hűtőbe tesszük fél órára, hogy formázható legyen.

    A lehűtött tésztából diónyi gombócokat formálunk, amelyeket ellapítunk, és mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi mogyorókrémet teszünk. A tésztát körbeöleljük a mogyorókrém körül, majd gömbölyű formára igazítjuk. A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól távol, mert sütés közben terülni fognak.

    A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, és a kekszeket 10-15 perc alatt készre sütjük. Sütés után hagyjuk őket pár percig hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek