Nutellával töltött keksz recept
Hozzávalók:
- 20 dkg pizzaliszt (00-ás)
- 15 dkg barna cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 tk vaníliakivonat
- 15 dkg darabolt étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 16 mokkáskanálnyi Nutella
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a barna cukrot és a vaníliakivonatot. Hozzáadjuk a tojást és a csipet sót, majd alaposan elkeverjük. Egy másik tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a darabolt étcsokoládéval, majd a vajas alaphoz dolgozzuk. Ha a massza nem elég kemény, hűtőbe tesszük fél órára, hogy formázható legyen.
A lehűtött tésztából diónyi gombócokat formálunk, amelyeket ellapítunk, és mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi mogyorókrémet teszünk. A tésztát körbeöleljük a mogyorókrém körül, majd gömbölyű formára igazítjuk. A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól távol, mert sütés közben terülni fognak.
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, és a kekszeket 10-15 perc alatt készre sütjük. Sütés után hagyjuk őket pár percig hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









