Nutellával töltött keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg pizzaliszt (00-ás)
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 15 dkg darabolt étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 16 mokkáskanálnyi Nutella

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a barna cukrot és a vaníliakivonatot. Hozzáadjuk a tojást és a csipet sót, majd alaposan elkeverjük. Egy másik tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a darabolt étcsokoládéval, majd a vajas alaphoz dolgozzuk. Ha a massza nem elég kemény, hűtőbe tesszük fél órára, hogy formázható legyen.

A lehűtött tésztából diónyi gombócokat formálunk, amelyeket ellapítunk, és mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi mogyorókrémet teszünk. A tésztát körbeöleljük a mogyorókrém körül, majd gömbölyű formára igazítjuk. A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól távol, mert sütés közben terülni fognak.

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, és a kekszeket 10-15 perc alatt készre sütjük. Sütés után hagyjuk őket pár percig hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.