Hozzávalók:
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a barna cukrot és a vaníliakivonatot. Hozzáadjuk a tojást és a csipet sót, majd alaposan elkeverjük. Egy másik tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a darabolt étcsokoládéval, majd a vajas alaphoz dolgozzuk. Ha a massza nem elég kemény, hűtőbe tesszük fél órára, hogy formázható legyen.
A lehűtött tésztából diónyi gombócokat formálunk, amelyeket ellapítunk, és mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi mogyorókrémet teszünk. A tésztát körbeöleljük a mogyorókrém körül, majd gömbölyű formára igazítjuk. A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól távol, mert sütés közben terülni fognak.
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, és a kekszeket 10-15 perc alatt készre sütjük. Sütés után hagyjuk őket pár percig hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.