Nürnbergi “Lebkuchen” recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 175 g mandula
- 175 g mogyoró
- 175 g kandírozott narancs/orangeát
- 175 g kandírozott citrom/citranát
- reszelt citromhéj és reszelt narancshéj
- 1 teáskanál fahéj
- csipet szerecsendió, ánizs, kardamom, gyömbér
- VAGY mézeskalács fűszerkeverék
- Ostyalap
- Tortabevonó
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, ostyalapokra halmozzuk (az ostyalapot vágjuk vagy törjük kis kockákra), 10 perc alatt 175 fokos sütöben készre sütjük. Ha kihült, bevonjuk csokival. A tetejét lehet díszíteni kókuszreszelékkel, színes cukrokkal vagy mandulával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

