Nürnbergi “Lebkuchen” recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 g mandula
- 175 g mogyoró
- 175 g kandírozott narancs/orangeát
- 175 g kandírozott citrom/citranát
- reszelt citromhéj és reszelt narancshéj
- 1 teáskanál fahéj
- csipet szerecsendió, ánizs, kardamom, gyömbér
- VAGY mézeskalács fűszerkeverék
- Ostyalap
- Tortabevonó
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, ostyalapokra halmozzuk (az ostyalapot vágjuk vagy törjük kis kockákra), 10 perc alatt 175 fokos sütöben készre sütjük. Ha kihült, bevonjuk csokival. A tetejét lehet díszíteni kókuszreszelékkel, színes cukrokkal vagy mandulával is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.