Mogyorós-nutellás csók recept

Elkészítés:
A lisztet, kakaóport, cukrokat és egy csipet sót elkeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alul-felül sütés).
A tésztából diónyi golyókat formálunk. Egyenként megmártjuk őket kissé felvert tojásfehérjében, majd meghempergetjük a mogyoró krokantban. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
Mindegyik közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal vagy egy fakanál nyelével.
10–12 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.
A mélyedésekbe Nutellát kanalazunk vagy nyomózsákkal töltjük bele.
Száraz, hűvös helyen jól záródó dobozban napokig eltartható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »