Mogyorós-nutellás csók recept

Elkészítés:
A lisztet, kakaóport, cukrokat és egy csipet sót elkeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alul-felül sütés).
A tésztából diónyi golyókat formálunk. Egyenként megmártjuk őket kissé felvert tojásfehérjében, majd meghempergetjük a mogyoró krokantban. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
Mindegyik közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal vagy egy fakanál nyelével.
10–12 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.
A mélyedésekbe Nutellát kanalazunk vagy nyomózsákkal töltjük bele.
Száraz, hűvös helyen jól záródó dobozban napokig eltartható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »