Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós-nutellás csók recept

Mogyorós-nutellás csók
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    Tészta:

    • 140 g finomliszt
    • 30 g kakaópor
    • 100 g cukor
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 120 g hideg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 evőkanál tej

    Bevonáshoz és töltéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 150 g mogyoró krokant
    • Nutella vagy más mogyorókrém

    Elkészítés:

    A lisztet, kakaóport, cukrokat és egy csipet sót elkeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

    A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alul-felül sütés).

    A tésztából diónyi golyókat formálunk. Egyenként megmártjuk őket kissé felvert tojásfehérjében, majd meghempergetjük a mogyoró krokantban. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.

    Mindegyik közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal vagy egy fakanál nyelével.

    10–12 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.

    A mélyedésekbe Nutellát kanalazunk vagy nyomózsákkal töltjük bele.

    Száraz, hűvös helyen jól záródó dobozban napokig eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek