Mogyorós-nutellás csók recept

Elkészítés:
A lisztet, kakaóport, cukrokat és egy csipet sót elkeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alul-felül sütés).
A tésztából diónyi golyókat formálunk. Egyenként megmártjuk őket kissé felvert tojásfehérjében, majd meghempergetjük a mogyoró krokantban. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
Mindegyik közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal vagy egy fakanál nyelével.
10–12 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.
A mélyedésekbe Nutellát kanalazunk vagy nyomózsákkal töltjük bele.
Száraz, hűvös helyen jól záródó dobozban napokig eltartható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »