Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós keksz recept

Mogyorós keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 300 g finomliszt
    • 50 g mogyoró (finomra őrölve, vagy más olajos mag)
    • 200 g vaj
    • 100 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • mogyorókrém

    Díszítéshez:

    • 200 g étcsokoládé
    • 1 teáskanál olaj
    • ízlés szerint aprított magvak és dekorcukor

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a mogyorót, majd a vajjal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk az egészet.

    Folpacka csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük (vagy egy éjszakára).

    Amikor a tészta kellőképpen lehűlt, akkor elfelezzük és az egyik felét enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Cakkos szélű kiszúróval kiszaggatjuk és egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A maradékot összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A többi tésztát is így formázzuk meg.

    180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 8 perc alatt megsütjük a kekszeket.

    Amikor a kekszek kihűltek, akkor 2-2-őt összeragasztunk mogyorókrémmel.

    A csokit az olajjal felolvasztjuk gőz felett, majd a kekszek egyik felét belemártjuk és jól lecsepegtetjük. Ízlés szerint dekorálkjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek