Mogyorós keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 g finomliszt
- 50 g mogyoró (finomra őrölve, vagy más olajos mag)
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- mogyorókrém
Díszítéshez:
- 200 g étcsokoládé
- 1 teáskanál olaj
- ízlés szerint aprított magvak és dekorcukor
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a mogyorót, majd a vajjal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk az egészet.
Folpacka csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük (vagy egy éjszakára).
Amikor a tészta kellőképpen lehűlt, akkor elfelezzük és az egyik felét enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Cakkos szélű kiszúróval kiszaggatjuk és egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A maradékot összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A többi tésztát is így formázzuk meg.
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 8 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Amikor a kekszek kihűltek, akkor 2-2-őt összeragasztunk mogyorókrémmel.
A csokit az olajjal felolvasztjuk gőz felett, majd a kekszek egyik felét belemártjuk és jól lecsepegtetjük. Ízlés szerint dekorálkjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Segítünk betartani az újévi fogadalmad – 10 egészséges fogás a hétre
Tartsd be az újévi fogadalmadat ízletes és egészséges fogásokkal! Válogatás
Tovább olvasom »10 különleges piskótatekercs, ami nem lekváros
A piskótatekercs az egyik legkedveltebb sütemény, de nem kell mindig a lekv
Tovább olvasom »12 soklapos süti recept karácsonyra
A karácsonyi asztal díszei a soklapos sütik, amelyek rétegeikben rejtik az
Tovább olvasom »12 házi készítésű itóka karácsonyra
A házi készítésű likőrök tökéletes kiegészítői az ünnepi hangulatnak, legye
Tovább olvasom »A karácsony sztárja: A tökéletes hókifli titka
A hókifli az ünnepi időszak egyik legnagyobb klasszikusa, amelynek omlós té
Tovább olvasom »12 mennyei kosárka az ünnepi asztalra
A kosárkák nemcsak a karácsonyi asztal látványos díszei, hanem ellenállhata
Tovább olvasom »