Mogyorós keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mogyorós keksz

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 300 g finomliszt
  • 50 g mogyoró (finomra őrölve, vagy más olajos mag)
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 tojás

Töltelékhez:

  • mogyorókrém

Díszítéshez:

  • 200 g étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj
  • ízlés szerint aprított magvak és dekorcukor

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a mogyorót, majd a vajjal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk az egészet.

Folpacka csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük (vagy egy éjszakára).

Amikor a tészta kellőképpen lehűlt, akkor elfelezzük és az egyik felét enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Cakkos szélű kiszúróval kiszaggatjuk és egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A maradékot összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A többi tésztát is így formázzuk meg.

180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 8 perc alatt megsütjük a kekszeket.

Amikor a kekszek kihűltek, akkor 2-2-őt összeragasztunk mogyorókrémmel.

A csokit az olajjal felolvasztjuk gőz felett, majd a kekszek egyik felét belemártjuk és jól lecsepegtetjük. Ízlés szerint dekorálkjuk.