Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a mogyorót, majd a vajjal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk az egészet.
Folpacka csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük (vagy egy éjszakára).
Amikor a tészta kellőképpen lehűlt, akkor elfelezzük és az egyik felét enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Cakkos szélű kiszúróval kiszaggatjuk és egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A maradékot összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A többi tésztát is így formázzuk meg.
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 8 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Amikor a kekszek kihűltek, akkor 2-2-őt összeragasztunk mogyorókrémmel.
A csokit az olajjal felolvasztjuk gőz felett, majd a kekszek egyik felét belemártjuk és jól lecsepegtetjük. Ízlés szerint dekorálkjuk.