Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács ízű rénszarvas keksz recept

Mézeskalács ízű rénszarvas keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg puha vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

    Díszítéshez:

    • piros cukorka (kicsi)
    • cukor szemek (kicsi)
    • olvasztott csoki

    Elkészítése:

    Tészta:

    A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a mézes fűszert (helyette lehet csak fahéj vagy vanília és akár narancshéjat is reszelhetünk hozzá), majd elmorzsoljuk a puha vajjal. Ekkor hozzáadjuk a tojásokat és gyors mozdulatokkal puha tésztává gyúrjuk.

    Hűtőbe tesszük 30-60 percre.

    Formázás, sütés:

    A tésztát 2-3 részletben, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 5 mm vastagra és mézeskalács kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a figurákat és 180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt világosra sütjük.

    Díszítés:

    Csokit olvasztunk, melyet egy kicsi habzsákba vagy nylon zacskóba töltünk, melynek sarkára kicsi lyukat vágunk.

    Magunk elé teszünk egy kisült kekszet fejjel lefelé. A kezekkel egy vonalban 2 kicsi pöttyöt nyomunk, melyekre 1-1 szemet teszünk. Ha nincs, akkor legyen a csoki pötty a szeme. A lábak helyén megrajzoljuk a szarvas agancsait. A kezéből lesznek a fülek.

    A szemei alá egy kicsi pöttyöt nyomunk, melyre rátesszük a piros cukrot, ez lesz az orra.

    A fejrészen pedig megrajzoljuk a száját. Hagyjuk megszáradni, majd tálalhatjuk is.

    Ebből az adagból kb 35-40 darab keksz készíthető.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek