Mézeskalács ízű rénszarvas keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Mézeskalács ízű rénszarvas keksz

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Díszítéshez:

  • piros cukorka (kicsi)
  • cukor szemek (kicsi)
  • olvasztott csoki

Elkészítése:

Tészta:

A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a mézes fűszert (helyette lehet csak fahéj vagy vanília és akár narancshéjat is reszelhetünk hozzá), majd elmorzsoljuk a puha vajjal. Ekkor hozzáadjuk a tojásokat és gyors mozdulatokkal puha tésztává gyúrjuk.

Hűtőbe tesszük 30-60 percre.

Formázás, sütés:

A tésztát 2-3 részletben, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 5 mm vastagra és mézeskalács kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a figurákat és 180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt világosra sütjük.

Díszítés:

Csokit olvasztunk, melyet egy kicsi habzsákba vagy nylon zacskóba töltünk, melynek sarkára kicsi lyukat vágunk.

Magunk elé teszünk egy kisült kekszet fejjel lefelé. A kezekkel egy vonalban 2 kicsi pöttyöt nyomunk, melyekre 1-1 szemet teszünk. Ha nincs, akkor legyen a csoki pötty a szeme. A lábak helyén megrajzoljuk a szarvas agancsait. A kezéből lesznek a fülek.

A szemei alá egy kicsi pöttyöt nyomunk, melyre rátesszük a piros cukrot, ez lesz az orra.

A fejrészen pedig megrajzoljuk a száját. Hagyjuk megszáradni, majd tálalhatjuk is.

Ebből az adagból kb 35-40 darab keksz készíthető.