Hozzávalók:
Tészta:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a mézes fűszert (helyette lehet csak fahéj vagy vanília és akár narancshéjat is reszelhetünk hozzá), majd elmorzsoljuk a puha vajjal. Ekkor hozzáadjuk a tojásokat és gyors mozdulatokkal puha tésztává gyúrjuk.
Hűtőbe tesszük 30-60 percre.
A tésztát 2-3 részletben, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb 5 mm vastagra és mézeskalács kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a figurákat és 180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt világosra sütjük.
Csokit olvasztunk, melyet egy kicsi habzsákba vagy nylon zacskóba töltünk, melynek sarkára kicsi lyukat vágunk.
Magunk elé teszünk egy kisült kekszet fejjel lefelé. A kezekkel egy vonalban 2 kicsi pöttyöt nyomunk, melyekre 1-1 szemet teszünk. Ha nincs, akkor legyen a csoki pötty a szeme. A lábak helyén megrajzoljuk a szarvas agancsait. A kezéből lesznek a fülek.
A szemei alá egy kicsi pöttyöt nyomunk, melyre rátesszük a piros cukrot, ez lesz az orra.
A fejrészen pedig megrajzoljuk a száját. Hagyjuk megszáradni, majd tálalhatjuk is.
Ebből az adagból kb 35-40 darab keksz készíthető.