Matcha teás-lime-os fenyőfák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kekszek:
- 320 g finomliszt
- 120 g porcukor
- 200 g vaj (hideg)
- 1 lime lereszelt héja
- 0,25 csomag sütőpor
- csipet só
- 4 teáskanál matcha tea (por formában)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Díszítéshez:
- porcukor
- limelé
- kristálycukor
- különböző dekorcukrok
Elkészítése:
Kekszek:
A száraz alapanyagokat jól összekeverjük, majd alaposan elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és gyors bmozdulatokkal begyúrjuk a tésztát.
Fóliába csomagolva pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Miután a tészta kellőképpen lehűlt, akkor kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, fenyőfa kiszúróval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 8-10 perc alatt megsütjük (ne barnuljon meg!), majd kihűtjük.
Díszítés:
Elkészítjük az írókát. A lime levét kifacsarjuk. A porcukorhoz csak kevés levet adunk és alaposan elkeverjük. Nagyon sűrűn folyó masszát kell kapjunk. Ha híg lenne, akkor adjunk még hozzá porcukrot. Habzsákba vagy nylon zsákba öntjük és a végén egy kicsi lyukat vágunk. Ízlés szerint színezhetjük is gél állagú ételfestékkel.
És innentől indulhat a móka: ízlés szerint dekorálhatjuk az írókával, dekorcukrokkal a kekszeket. A fagyos hatást úgy érhetjük el, hogy a kekszek felületét megkenjük vízzel vagy tejjel és belemárjuk kristálycukorba.
A mázat hagyjuk megdermedni a kekszeket.
Ajándéknak is kiváló ötlet lehet.