Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Matcha teás-lime-os fenyőfák recept

Matcha teás-lime-os fenyőfák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Kekszek:

    • 320 g finomliszt
    • 120 g porcukor
    • 200 g vaj (hideg)
    • 1 lime lereszelt héja
    • 0,25 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 4 teáskanál matcha tea (por formában)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Díszítéshez:

    • porcukor
    • limelé
    • kristálycukor
    • különböző dekorcukrok

    Elkészítése:

    Kekszek:

    A száraz alapanyagokat jól összekeverjük, majd alaposan elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és gyors bmozdulatokkal begyúrjuk a tésztát.

    Fóliába csomagolva pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Miután a tészta kellőképpen lehűlt, akkor kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, fenyőfa kiszúróval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.

    180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 8-10 perc alatt megsütjük (ne barnuljon meg!), majd kihűtjük.

    Díszítés:

    Elkészítjük az írókát. A lime levét kifacsarjuk. A porcukorhoz csak kevés levet adunk és alaposan elkeverjük. Nagyon sűrűn folyó masszát kell kapjunk. Ha híg lenne, akkor adjunk még hozzá porcukrot. Habzsákba vagy nylon zsákba öntjük és a végén egy kicsi lyukat vágunk. Ízlés szerint színezhetjük is gél állagú ételfestékkel.

    És innentől indulhat a móka: ízlés szerint dekorálhatjuk az írókával, dekorcukrokkal a kekszeket. A fagyos hatást úgy érhetjük el, hogy a kekszek felületét megkenjük vízzel vagy tejjel és belemárjuk kristálycukorba.

    A mázat hagyjuk megdermedni a kekszeket.

    Ajándéknak is kiváló ötlet lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá