Matcha teás-lime-os fenyőfák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Kekszek:

  • 320 g finomliszt
  • 120 g porcukor
  • 200 g vaj (hideg)
  • 1 lime lereszelt héja
  • 0,25 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 4 teáskanál matcha tea (por formában)
  • 2 tojássárgája

Díszítéshez:

  • porcukor
  • limelé
  • kristálycukor
  • különböző dekorcukrok

Elkészítése:

Kekszek:

A száraz alapanyagokat jól összekeverjük, majd alaposan elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és gyors bmozdulatokkal begyúrjuk a tésztát.

Fóliába csomagolva pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Miután a tészta kellőképpen lehűlt, akkor kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, fenyőfa kiszúróval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.

180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 8-10 perc alatt megsütjük (ne barnuljon meg!), majd kihűtjük.

Díszítés:

Elkészítjük az írókát. A lime levét kifacsarjuk. A porcukorhoz csak kevés levet adunk és alaposan elkeverjük. Nagyon sűrűn folyó masszát kell kapjunk. Ha híg lenne, akkor adjunk még hozzá porcukrot. Habzsákba vagy nylon zsákba öntjük és a végén egy kicsi lyukat vágunk. Ízlés szerint színezhetjük is gél állagú ételfestékkel.

És innentől indulhat a móka: ízlés szerint dekorálhatjuk az írókával, dekorcukrokkal a kekszeket. A fagyos hatást úgy érhetjük el, hogy a kekszek felületét megkenjük vízzel vagy tejjel és belemárjuk kristálycukorba.

A mázat hagyjuk megdermedni a kekszeket.

Ajándéknak is kiváló ötlet lehet.