Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-fehér csokis keksz recept

Mákos-fehér csokis keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 130 g vaj (puha)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 narancs lereszelt héja (vagy lehet citrom is)
    • csipet só
    • 200 g finomliszt
    • 125 g darált mák

    Töltelék:

    • savanykás lekvár (nálunk málna)

    Továbbá:

    • 100 g fehér csokoládé

    Elkészítése:

    A puha vajat alaposan kihabosítjuk a kétféle cukorral (robotgéppel), majd hozzáadjuk a tojást és azzal is jól elkeverjük.

    A vajas keverékhez hozzáadjuk a száraz alapanyagokat: liszt, mák és a só, majd ezekkel is jól összedolgozzuk. Végül belereszeljük a masszába a narancs héjaát is és újra összekeverjük.

    Sima csővel ellátott vastagabb vagy dupla habzsákba szedjük a masszát (mert kicsit keményebb) és sütőpapírral bélet tepsire kicsi, nagyjából egyforma halmokat nyomunk a masszából (én azt hittem sütés közben jobban fog terülni a massza, azért lett némelyik kicsit magasabb, mint szerettem volna).

    180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt megsütjük a kicsi kekszeket.

    Mikor kihűltek a kekszek, akkor lekvárral összeragasztjuk őket.

    A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a kekszek egyik felét belemártjuk. Ezután sütőpapírra tesszük dermedni.

    Fém dobozba téve sokáig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá