Mákos-fehér csokis keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 130 g vaj (puha)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 80 g porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 narancs lereszelt héja (vagy lehet citrom is)
- csipet só
- 200 g finomliszt
- 125 g darált mák
Töltelék:
- savanykás lekvár (nálunk málna)
Továbbá:
- 100 g fehér csokoládé
Elkészítése:
A puha vajat alaposan kihabosítjuk a kétféle cukorral (robotgéppel), majd hozzáadjuk a tojást és azzal is jól elkeverjük.
A vajas keverékhez hozzáadjuk a száraz alapanyagokat: liszt, mák és a só, majd ezekkel is jól összedolgozzuk. Végül belereszeljük a masszába a narancs héjaát is és újra összekeverjük.
Sima csővel ellátott vastagabb vagy dupla habzsákba szedjük a masszát (mert kicsit keményebb) és sütőpapírral bélet tepsire kicsi, nagyjából egyforma halmokat nyomunk a masszából (én azt hittem sütés közben jobban fog terülni a massza, azért lett némelyik kicsit magasabb, mint szerettem volna).
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt megsütjük a kicsi kekszeket.
Mikor kihűltek a kekszek, akkor lekvárral összeragasztjuk őket.
A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a kekszek egyik felét belemártjuk. Ezután sütőpapírra tesszük dermedni.
Fém dobozba téve sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









