Mákos-fehér csokis keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 130 g vaj (puha)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 narancs lereszelt héja (vagy lehet citrom is)
- csipet só
- 200 g finomliszt
- 125 g darált mák
Töltelék:
- savanykás lekvár (nálunk málna)
Továbbá:
- 100 g fehér csokoládé
Elkészítése:
A puha vajat alaposan kihabosítjuk a kétféle cukorral (robotgéppel), majd hozzáadjuk a tojást és azzal is jól elkeverjük.
A vajas keverékhez hozzáadjuk a száraz alapanyagokat: liszt, mák és a só, majd ezekkel is jól összedolgozzuk. Végül belereszeljük a masszába a narancs héjaát is és újra összekeverjük.
Sima csővel ellátott vastagabb vagy dupla habzsákba szedjük a masszát (mert kicsit keményebb) és sütőpapírral bélet tepsire kicsi, nagyjából egyforma halmokat nyomunk a masszából (én azt hittem sütés közben jobban fog terülni a massza, azért lett némelyik kicsit magasabb, mint szerettem volna).
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt megsütjük a kicsi kekszeket.
Mikor kihűltek a kekszek, akkor lekvárral összeragasztjuk őket.
A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a kekszek egyik felét belemártjuk. Ezután sütőpapírra tesszük dermedni.
Fém dobozba téve sokáig eláll.