Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi fahéjas csillagok (Zimtsterne ) recept

Karácsonyi fahéjas csillagok (Zimtsterne )
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg hámozatlan mandula finomra darálva
    • 30 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 tk akácméz
    • 1 tk fahéj
    • a nyújtáshoz porcukor
    • 1 citrom héja (opcionális)

    Máz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit: mandula, porcukor, méz, fehéj (citromhéj) és tojásfehérjék egy tába tesszük és összegyúrjuk a tészát.

    Porcukorral megszórt deszkán, a tészta tetejét egy folpackkal vagy sütőpapírral ltakarva 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.

    Egy kisebb, kb 4 cm átmérőjű csillag formával kiszúrjuk a tésztát és sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk.

    A mázhoz a tojásfehérjét a pocukorral kézi mixerrel addig keverjük magas fokozaton, amíg sűrű, fehér krém nem lesz belőle. A kekszet felületét bekenjük a cukormázzal.

    Alsó-felső sütéssel, 150 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a kis kekszeket. Addig szárítsuk a kekszeket, amíg a máz nem kezd színesedni. Maradjon fehér, de a tapintása legyen száraz.

    Fém dobozba téve sokáig eláll.

    Tipp:

    A Zimtsterne egy hagyományos német karácsonyi sütemény, melynek jellegzetes alakja és íze van. Ezek a csillag alakú sütemények fahéjjal és mandulával készülnek, ami egyedi és meleg ízt kölcsönöz nekik. A tetejükre gyakran kerül egy vékony, fényes fehérjeglazúr, amely nem csak dekoratív, hanem édes ízű is.

    A Zimtsterne különösen népszerű a német karácsonyi vásárokon, ahol frissen sütve kínálják. A puha, kissé ragacsos állaga és a fűszeres íze miatt sokak kedvence a hideg téli napokon, tökéletes kísérője egy csésze forró italnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá