Karácsonyi fahéjas csillagok (Zimtsterne ) recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit: mandula, porcukor, méz, fehéj (citromhéj) és tojásfehérjék egy tába tesszük és összegyúrjuk a tészát.
Porcukorral megszórt deszkán, a tészta tetejét egy folpackkal vagy sütőpapírral ltakarva 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.
Egy kisebb, kb 4 cm átmérőjű csillag formával kiszúrjuk a tésztát és sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk.
A mázhoz a tojásfehérjét a pocukorral kézi mixerrel addig keverjük magas fokozaton, amíg sűrű, fehér krém nem lesz belőle. A kekszet felületét bekenjük a cukormázzal.
Alsó-felső sütéssel, 150 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a kis kekszeket. Addig szárítsuk a kekszeket, amíg a máz nem kezd színesedni. Maradjon fehér, de a tapintása legyen száraz.
Fém dobozba téve sokáig eláll.
Tipp:
A Zimtsterne egy hagyományos német karácsonyi sütemény, melynek jellegzetes alakja és íze van. Ezek a csillag alakú sütemények fahéjjal és mandulával készülnek, ami egyedi és meleg ízt kölcsönöz nekik. A tetejükre gyakran kerül egy vékony, fényes fehérjeglazúr, amely nem csak dekoratív, hanem édes ízű is.
A Zimtsterne különösen népszerű a német karácsonyi vásárokon, ahol frissen sütve kínálják. A puha, kissé ragacsos állaga és a fűszeres íze miatt sokak kedvence a hideg téli napokon, tökéletes kísérője egy csésze forró italnak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »