Karácsonyi fahéjas csillagok (Zimtsterne ) recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit: mandula, porcukor, méz, fehéj (citromhéj) és tojásfehérjék egy tába tesszük és összegyúrjuk a tészát.
Porcukorral megszórt deszkán, a tészta tetejét egy folpackkal vagy sütőpapírral ltakarva 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.
Egy kisebb, kb 4 cm átmérőjű csillag formával kiszúrjuk a tésztát és sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk.
A mázhoz a tojásfehérjét a pocukorral kézi mixerrel addig keverjük magas fokozaton, amíg sűrű, fehér krém nem lesz belőle. A kekszet felületét bekenjük a cukormázzal.
Alsó-felső sütéssel, 150 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a kis kekszeket. Addig szárítsuk a kekszeket, amíg a máz nem kezd színesedni. Maradjon fehér, de a tapintása legyen száraz.
Fém dobozba téve sokáig eláll.
Tipp:
A Zimtsterne egy hagyományos német karácsonyi sütemény, melynek jellegzetes alakja és íze van. Ezek a csillag alakú sütemények fahéjjal és mandulával készülnek, ami egyedi és meleg ízt kölcsönöz nekik. A tetejükre gyakran kerül egy vékony, fényes fehérjeglazúr, amely nem csak dekoratív, hanem édes ízű is.
A Zimtsterne különösen népszerű a német karácsonyi vásárokon, ahol frissen sütve kínálják. A puha, kissé ragacsos állaga és a fűszeres íze miatt sokak kedvence a hideg téli napokon, tökéletes kísérője egy csésze forró italnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »