Fekete-erdő keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 34 dkg finomliszt
- 1 púpos ek kakaópor
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1 dl tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- meggy lekvár (nem darabos, ha mégis olyanunk van, akkor botmixerezzük simára)
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- étcsoki reszelék vagy lapok
Elkészítése:
Töltelék:
A fehér csokoládét a tejszínnel teljesen homogénné olvasztjuk, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára, hűtőbe tesszük.
Másnap, töltés előtt robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Habzsákba szedjük (tehetünk a végére csillagcsövet is, akkor mintás lesz a hab kinyomáskor vagy csak vághatunk egy lyukat a habzsák végére).
Tészta:
A lisztbe keverjük bele a kakaóport, egy csipet sót és a porcukrot, majd morzsoljuk el benne a kis kockákra vágott vajat. Ezután adjuk hozzá a tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Tegyük hűtőbe kb 1 órára. A lehűlt tésztát felezzük el és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb 3-4 mm vastagra és linzer formával szúrjuk ki, majd sorakoztassuk tepsibe.
180 fokos sütőben süssük kb 10-12 percig. A maradék tésztát gyúrjuk össze és szaggatás előtt hűstük vissza.
Csokiba mártás:
A csokit tördeljük egy kisebb edénybe és adjuk hozzá az olajat, majd ölvasszuk össze. Én forró vízbe állítottam a kis edényt és így olvasztottam fel.
A linzerek lyukas felét a csokiba mártjuk, majd egy sütőpapíros tepsire vagy tálcára sorakoztatjuk és amíg nem köt meg rajta a csoki, addig szórunk rá étcsoki reszeléket vagy lapokat és így hagyjuk megdermedni.
Összeállítás:
A linzerek aljára a habzsákból is körben fehér csokis ganache-t nyomunk körben úgy, hogy a közepe maradjon üres. Rátesszük a lyukas felét.
A nem darabos lekvárt egy másik habzsábka töltjük és a lyukon kereszül, a fehércsokis krém üregébe töltjük azt.
Fogyasztásig zárt dobozban, hűvös helyen tároljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »