Fekete-erdő keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 34 dkg finomliszt
- 1 púpos ek kakaópor
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1 dl tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- meggy lekvár (nem darabos, ha mégis olyanunk van, akkor botmixerezzük simára)
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- étcsoki reszelék vagy lapok
Elkészítése:
Töltelék:
A fehér csokoládét a tejszínnel teljesen homogénné olvasztjuk, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára, hűtőbe tesszük.
Másnap, töltés előtt robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Habzsákba szedjük (tehetünk a végére csillagcsövet is, akkor mintás lesz a hab kinyomáskor vagy csak vághatunk egy lyukat a habzsák végére).
Tészta:
A lisztbe keverjük bele a kakaóport, egy csipet sót és a porcukrot, majd morzsoljuk el benne a kis kockákra vágott vajat. Ezután adjuk hozzá a tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Tegyük hűtőbe kb 1 órára. A lehűlt tésztát felezzük el és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb 3-4 mm vastagra és linzer formával szúrjuk ki, majd sorakoztassuk tepsibe.
180 fokos sütőben süssük kb 10-12 percig. A maradék tésztát gyúrjuk össze és szaggatás előtt hűstük vissza.
Csokiba mártás:
A csokit tördeljük egy kisebb edénybe és adjuk hozzá az olajat, majd ölvasszuk össze. Én forró vízbe állítottam a kis edényt és így olvasztottam fel.
A linzerek lyukas felét a csokiba mártjuk, majd egy sütőpapíros tepsire vagy tálcára sorakoztatjuk és amíg nem köt meg rajta a csoki, addig szórunk rá étcsoki reszeléket vagy lapokat és így hagyjuk megdermedni.
Összeállítás:
A linzerek aljára a habzsákból is körben fehér csokis ganache-t nyomunk körben úgy, hogy a közepe maradjon üres. Rátesszük a lyukas felét.
A nem darabos lekvárt egy másik habzsábka töltjük és a lyukon kereszül, a fehércsokis krém üregébe töltjük azt.
Fogyasztásig zárt dobozban, hűvös helyen tároljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »