Darálós keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 750 g liszt
- 20 g sütőpor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g zsír
- 200 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- tej szükség szerint
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a kakópor kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk kemény tésztává (ha kell, akkor adhatunk hozzá kevés tejet).
A tésztát elfelezzük és az egyik feléve belekeverjük a kakaóport.
A tésztákat folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük 30 percet.
Közben előkészítjük a húsdarálót a formázó betéttel és az egyik tésztát ledaráljuk vele. A tésztacsíkot kb 8 cm-es darabokra vágjuk (akár csavarhatunk rajtuk egyet), majd sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egymástól távolabb a félkész sütiket.
A másik tésztát is ledaráljuk.
A tepsiket betoljuk a 180 fokra melegített sütőbe és 10-12 perc alatt világosra sütjük a kekszeket.
Aki szeretné a végeit csokiba is márthatja (10 dkg csokit olvasszunk fel 1 kk olajjal), vagy kókuszreszelékbe esetleg vaníliás porcukorba forgathatjuk még melegen a kész kekszeket.
Fém dobozban tárolva sokáig eláll.