Csupacsoki keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- kb 1 ek vanília aroma
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 8 dkg kristálycukor
- 5 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tábla fehér csokoládé
- 1 tábla ét vagy tejcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra. A csokikat egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.
A puha margarint/vajat alaposan elkeverjük a kétféle cukorral, majd a tojást és a vanília aromát hozzáadjuk és az egészet jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, a lisztet, a kakaóport és jól keverjük el az egészet.
A csokikat a végén adjuk hozzá és jól keverjük el a masszában.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát evőkanállal ráhalmozzuk, majd kissé ellapítjuk. A kekszeket egymástól távolabb tegyünk, mert sütés közben kissé elterülnek.
Kb 7-8 perc alatt süssük készre. Ne ijedjünk meg, ha kivesszük ennyi idő után, még puhának, sületlennek látszik, de nem az! Fontos, hogy ne süssük tovább, mert akkor kiszárad!
Vegyük ki a kész kekszeket és hagyjuk kihűlni a tepsin. Ahogy hűl, úgy lesz egyre szilárdabb halmazállapotú.
Ha nem fogy el még aznap, akkor tegyük dobozba. Másnap is ugyanolyan finom, puha lesz. Nekünk ebből az adagból 22 db kekszünk lett.