Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csupacsoki keksz recept

Csupacsoki keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg finomliszt
    • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
    • csipet só
    • 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
    • kb 1 ek vanília aroma
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 8 dkg kristálycukor
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tábla fehér csokoládé
    • 1 tábla ét vagy tejcsokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra. A csokikat egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.

    A puha margarint/vajat alaposan elkeverjük a kétféle cukorral, majd a tojást és a vanília aromát hozzáadjuk és az egészet jól elkeverjük.

    Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, a lisztet, a kakaóport és jól keverjük el az egészet.

    A csokikat a végén adjuk hozzá és jól keverjük el a masszában.

    Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát evőkanállal ráhalmozzuk, majd kissé ellapítjuk. A kekszeket egymástól távolabb tegyünk, mert sütés közben kissé elterülnek.

    Kb 7-8 perc alatt süssük készre. Ne ijedjünk meg, ha kivesszük ennyi idő után, még puhának, sületlennek látszik, de nem az! Fontos, hogy ne süssük tovább, mert akkor kiszárad!

    Vegyük ki a kész kekszeket és hagyjuk kihűlni a tepsin. Ahogy hűl, úgy lesz egyre szilárdabb halmazállapotú.

    Ha nem fogy el még aznap, akkor tegyük dobozba. Másnap is ugyanolyan finom, puha lesz. Nekünk ebből az adagból 22 db kekszünk lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá